LIVEPRODUKTION

Digitala möten och event

Vi erbjuder lösningar för digitala möten och event utifrån ditt företags specifika behov. Från en mindre webbsändning eller inspelning på kontoret – till en fullskalig liveproduktion i studio. Vi finns med under hela processen – från idé till distribution.

Så jobbar vi med digitala möten och event:

1) Formulera en program- och formatidé

Med ett tydligt koncept känner tittaren sig trygg och kan ta till sig budskapet på ett bättre sätt. Vi hjälper dig att hitta den röda tråden sätta ett namn på formatet och skapa en sammanhållen visuell identitet. För vissa syften passar det bäst med ett stående panelsamtal och för andra en fördjupande intervju i soffa som gör samtalet lite mer personligt. Ett brett innehåll kan utgöra grunden för ett magasinprogram eller en talkshow som kombinerar olika upplägg och angreppssätt. Vi lyssnar på̊ behovet och föreslår ett upplägg som passar.

2) Planera innehållet

Utifrån syfte och mål planerar vi de olika programpunkterna så att tittarnas behåller intresset genom hela programmet. Det handlar om att skapa en bra dramaturgisk kurva som gör att programmet varierar i tempo, är överraskande och kärnfullt. Parallellt planeras förinspelade inslag och grafik. Allt resulterar i ett tydligt körschema för sändning eller inspelning.

3) Produktion

Utifrån innehållsplanen hjälper vi till med manus och lämpliga frågeställningar. Vi spelar in och redigerar de inslag som ska visas och skapar grafik för studio och inspelningsplatser. Vi kan också erbjuda talarcoachning och repetitioner med de medverkande.

4) Dags för sändning eller inspelning

Våra erfarna producenter, inspelningsledare och studiomän finns med på inspelningsplatsen samt i kontrollrummet och styr produktionen utifrån körschemat. Vi koordinerar alla tekniska resurser som behövs och tar hand om allt som sker i kulisserna för att de som medverkar framför kameran ska kunna fokusera till 100 procent på att leverera sitt budskap.

5) Efterbearbetning och distribution

Direktsända programformat distribueras direkt till den plattform som är aktuell. När det handlar om inspelade program tar våra redigerare över och klipper materialet till ett färdigt program som sedan kan distribueras på önskad plattform. Längre direktsända programformat kan också klippas i efterhand och delas upp i programpunkter för webbpublicering eller distribution till deltagare.

– När vi har hjälpt någon att bli sitt bästa jag framför kameran och nått fram med sitt budskap, då känner jag att vi har lyckats, Henrik Bylund, producent.


Kundcase liveproduktion

PostNord Strålfors digitalt event 2020

Coop leverantörsträff 2020

Noresdagen 2019

Coop Änglamarkspriset 2020